tisdag 1 oktober 2013

Recept: Heta inlagda Jalapenos

Ett gott tillbehör är det där tillbehöret som funkar till det mesta men som ändå bidrar med det där lilla
"umpfh":et till rätten.
I våran familj älskar vi lite hetta till maten, så därför valde jag att själv göra lite inlagda chilis - eller jalapeños, vet inte riktigt vad som är det rätta namnet på dem, men men.

Du behöver:
cirka 400 g jalapeños eller chilis
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk socker
1 tsk salt

Gör så här:
Skiva chilin i cirka 3 mm breda skivor (jag brukar först dela dem och ta bort kärnorna då det är där den värsta hettan sitter, men många gillar att spara dem och ha dem kvar för just detta). Lägg dem i en kastrull tillsammans med resterande ingredienser och låt det koka i cirka fem minuter. Häll sedan upp i en ren burk och servera kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vad rar du är som lämnar mig en kommentar. Det är kul att få höra vad du tycker och tänker!!
Ha en underbar dag!! Kram!